Wat kun je aan de muren van een woonkamer hangen?
  • Categorie: Decoratie
  • 23 mei 2022
  • Geschreven door: René Dekker
decoratie

Je hebt de woonkamer helemaal naar wens ingericht, maar je komt tot de ontdekking dat de muren vrij kaal zijn. Door muren te bekleden kun je extra sfeer in huis creëren, maar voor welke oplossingen kies je dan? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven wij in onze blog handige tips en trucs over wat je aan de muren in de woonkamer kunt hangen.

Een schilderij

Het is een open deur die we nu intrappen, maar een schilderij is altijd een goede keuze. Als je van mooie kunst houdt is het geweldig om een kunstwerk van je favoriete kunstenaar op te hangen. Een schilderij zorgt voor extra sfeer en warmte en je kunt de lijst van het kunstwerk afstemmen op het interieur. Hier heb je enorm veel keuzes in, dus zo kom je altijd wel tot de beste beslissing.

Foto’s aan de muur hangen

Wij maken in ons leven heel wat foto’s en leuke en mooie foto’s wil je het liefst inlijsten. Veel mensen zetten foto’s neer, maar je kunt ze ook prima ophangen. Er zijn talrijke oplossingen verkrijgbaar waarmee je jouw favoriete herinneringen aan de muur kunt hangen. Je kunt kiezen voor standaard fotolijstjes of fotolijstjes die je op maat laat maken. Maar je kunt ook kiezen voor een speelse fotowand die uit verschillende soorten en maten lijstjes bestaat of voor een unieke oplossing waarmee je foto’s met een clip aan een gespannen draad ophangt!

Zwevende opbergkasten

Je kunt ook meer sfeer creëren door bijvoorbeeld zwevende opbergkasten te monteren. Deze opbergkasten zorgen voor een huiskamer die meer gevuld is en je bespaard ook nog eens ruimte. Je hoeft namelijk geen kasten neer te zetten. Een voordeel is dat je in de zwevende kasten zaken kunt opbergen en boven op de kasten leuke items kunt neerzetten. Zoals vaasjes, potjes of andere leuke woonaccessoires die de woonkamer een stuk gezelliger kunnen maken.

Zorg voor een ruimtelijk gevoel met een spiegel

Je ziet ook steeds vaker dat mensen een mooie spiegel aan de muur hangen en dat is vooral handig als je een kleine woonkamer hebt. Door in een kleine kamer een spiegel op te hangen kun je de ruimte een stuk ruimtelijker maken. Dit zorgt tevens voor meer rust en dus ook een prettig gevoel wanneer je op de bank neerploft. Een groot voordeel is dat je de lijst van een spiegel heel eenvoudig kunt afstemmen op het interieur.

Stickers plakken

Je kunt ook stickers op de muren plakken en nee, dan hebben we het niet over de plakplaatjes die je bij de sigarenboer koopt. Dan hebben we het over mooie decoratieve stickers die bij bouwmarkten en online webshops verkrijgbaar zijn. Je hebt keuze uit honderden tot duizenden verschillende patronen en de echte creatieveling kan ook met speciale tape een eigen creatie maken. Een decoratie op de muur zorgt ervoor dat de muur gevuld is en niet meer kaal lijkt. Een goede en relatief goedkope oplossing dus!

Wandplanken monteren

Wil je leuke woonaccessoires neerzetten, maar je hebt er geen ruimte voor? Monteer dan wandplanken aan de muur. In een landelijk interieur zou je bijvoorbeeld heel goed een zwevende houten wandplank kunnen plaatsen. Dat zorgt voor meer sfeer en warmte terwijl je op de plank ook mooie accessoires kunt plaatsen. De keuze uit wandplanken is enorm dus er is altijd wel een plank die bij je interieur past en die naar jouw smaak is.

Wandlampen ophangen

Normaliter kiezen we in huis voor armaturen die we kunnen neerzetten. De staande lamp in de hoek van de kamer of het lampje dat op een sidetable of een dressoir staat. Maar waarom zou je niet mooie wandlampen ophangen? De armaturen van wandlampen zijn mooi en vullen de muur terwijl de verlichting voor extra warmte en sfeer zorgt. Houdt er wel rekening mee dat je de draden van wandlampen moet wegwerken. Met bijvoorbeeld een mooi gootje of als je het grondig wilt aanpakken kun je ook de kabels in de muur frezen.

Open kasten ophangen

Naast de gesloten opbergkasten kun je ook open kasten aan de muren hangen. Dit lijken een soort kleine vitrinekastjes die de kale muur een stuk interessanter maken. Het grote voordeel is dat je in deze open kastjes ook leuke accessoires kunt neerzetten. Zoals kleine potjes met plantjes of een mooi fotolijstje met jouw favoriete herinnering.

Een mooie grote klok

De mooie grote klok is terug van weggeweest en je hebt een keuze uit verschillende soorten wandklokken die in vrijwel ieder interieur passen. Er zijn klokken in verschillende maten, kleuren en prijsklassen verkrijgbaar terwijl je ook keuzes kunt maken uit verschillende soorten materialen. Een mooie grote wandklok met zichtbare bewegende onderdelen is echt een perfecte keuze als je iets bijzonders aan de muur wilt hangen.